Миди Сен Жак с праз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 големи стръка праз; само бялата част, нарязани на ивички
2 с.л. масло
1 ч концентриран рибен бульон
1/4 ч сладко шери
680 г големи сладководни миди, нарязани на четвъртинки
1 ч бита сметана
Сол прясно смлян черен пипер
Измийте старателно праза. Разтопете маслото в голям тиган на слаб огън. Добавете праза, покрийте и оставете да къкри, докато омекне и стане прозрачен, като се разбърква от време на време, около 10 - 15 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана. Добавете бульона и шерито в тигана и се загрява леко. Добавете мидите и сотирайте за 2 минути. Махнете мидите с решетъчна лъжица и заделете на топло. Увеличете топлината и се вари, докато течността се редуцира наполовина, като остъргвате прилепените към дъното на тигана парченца. Добавете сметаната и се оставя да кипи, докато се сгъсти. Върнете праза в тигана и сгорещете. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Разделете праза и соса в 4 затоплени чинии за сервиране и подредете мидите отгоре. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ