Регистрация

Миди Сен Жак с праз

Автор:
Milikin
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
821
Оцени рецептата

2 големи стръка праз; само бялата част, нарязани на ивички

2 с.л. масло

1 ч концентриран рибен бульон

1/4 ч сладко шери

680 г големи сладководни миди, нарязани на четвъртинки

1 ч бита сметана

Сол прясно смлян черен пипер

 

Измийте старателно праза. Разтопете маслото в голям тиган на слаб огън. Добавете праза, покрийте и оставете да къкри, докато омекне и стане прозрачен, като се разбърква от време на време, около 10 - 15 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана. Добавете бульона и шерито в тигана и се загрява леко. Добавете мидите и сотирайте за 2 минути. Махнете мидите с решетъчна лъжица и заделете на топло. Увеличете топлината и се вари, докато течността се редуцира наполовина, като остъргвате прилепените към дъното на тигана парченца. Добавете сметаната и се оставя да кипи, докато се сгъсти. Върнете праза в тигана и сгорещете. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Разделете праза и соса в 4 затоплени чинии за сервиране и подредете мидите отгоре. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта