Миди Сен Жак по провансалски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 с.л. масло
1/4 ч ситно нарязан жълт лук
2 с.л. ситно нарязан зелен лук
2 ч.л. ситно нарязан чесън
1 ч брашно
Сол и черен пипер
680 г миди, нарязани на филийки от по 0,6 см
2/3 ч сухо бяло вино
1/4 ч.л. мащерка
1 дафинов лист
1/3 ч настъргано швейцарско сирене
Разтопете 2 супени лъжици от маслото на умерен огън. Добавете лука, зеления лук и чесъна. Запържете, като се разбърква често, за около 5 минути или докато лукът омекне, но без да покафенява. С помощта на решетъчна лъжица, извадете лука и чесъна и оставете настрана. Сложете брашното, солта и черния пипер върху голямо парче восъчна хартия. Разбърква се с вилица, за да се смеси добре. Потопете мидите, нарязани на филийки в брашнената смес и покрийте хубаво. Изтръскайте излишното брашно. Разтопете 2 супени лъжици от останалото масло в тиган и запържете за бързо мидите в него, докато леко покафенеят. Намалете котлона и добавете виното, мащерката, дафиновия лист и сместа с лука. Покрийте и оставете да къкри за около 5 минути. Извадете мидите с решетъчна лъжица и се разпределят на 1 слой в плитка тавичка. Сгорещете течността от мидите до кипене и гответе за около 1 минута, за да се редуцира и сгъсти. Изсипете соса върху мидите. Около 3 минути преди сервиране, поръсете сиренето върху мидите, сложете бучици от останалото масло и сложете под грила на фурната, за да се разтопи сиренето. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ