Регистрация

Миди Сен Жак по провансалски

Автор:
Milikin
|
Дата:
31 Jan
|
Видяна:
864
Оцени рецептата

2 ч миди, нарязани на малки кубчета

Лимонов сок

Сол и черен пипер

1/2 ч брашно

Зехтин или олио

2 с.л. нарязан див лук

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. масло

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

 

Подсушете мидите в хартиени кърпи, след това поставете върху голям лист восъчна хартия. Поръсете с капки лимонов сок, а след това със сол и черен пипер. Малко преди да запържите, оваляйте в брашно и се разклащат в сито, за да отстраните излишното брашно. Намажете тиган с тънък слой олио. Когато почти запуши, добавете мидите, Гответе, като разклащате съда за около 4-5 минути или докато леко покафенеят. След това разбъркайте за малко с лука и чесъна; накрая добавете маслото и магданоза и сервирайте.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта