Регистрация

Миди по моряшки

Автор:
hodjeva
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
2212
Оцени рецептата

20 средни миди

8 скилидки пресен чесън, накълцан

6 с.л. зехтин

3 с.л. нарязан магданоз

2 с.л. фина галета

Сол на вкус

1 ч бяло вино или шери

1 чили, нарязано

 

Накиснете мидите в подсолена вода в продължение на 5 часа, преди да приготвите ястието и изплакнете. В голям тиган, запържете леко чесъна в масло. Добавете магданоза и мидите, покрийте за 5 - 10 минути, за да се отворят мидите. След като мидите са отворени, добавете галетата, сол, бялото вино и чилито. Разклатете съда за около 5 минути на умерен огън, докато сосът се сгъсти.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта