Миди по моряшки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Автор:
hodjeva
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
2212
20 средни миди
8 скилидки пресен чесън, накълцан
6 с.л. зехтин
3 с.л. нарязан магданоз
2 с.л. фина галета
Сол на вкус
1 ч бяло вино или шери
1 чили, нарязано
Накиснете мидите в подсолена вода в продължение на 5 часа, преди да приготвите ястието и изплакнете. В голям тиган, запържете леко чесъна в масло. Добавете магданоза и мидите, покрийте за 5 - 10 минути, за да се отворят мидите. След като мидите са отворени, добавете галетата, сол, бялото вино и чилито. Разклатете съда за около 5 минути на умерен огън, докато сосът се сгъсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ