Регистрация

Миди на скара със сос

Автор:
Жана
|
Дата:
04 Jan
|
Видяна:
2460
Оцени рецептата

680 г морски миди

3 с.л. сухо шери

3 с.л. терияки сос

Сокът и кората на 1 лимон

1 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. вода

 

Комбинирайте мидите, шерито, терияки соса, сока и кората от лимон в плитка чиния. Маринова поне 2 часа или една нощ в хладилника. Извадете мидите от маринатата, заделете маринатата и изпечете мидите на скара в продължение на 3 минути от всяка страна. Дръжте на топло, докато подготвяте соса. Разтворете във вода царевичното нишесте. Сложете заделената марината да заври и добавете разтвореното във вода царевично нишесте. Оставете да заври отново и се вари в продължение на 1 минута. Изсипете върху мидите и поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта