Регистрация

Миди в саке

Автор:
Milikin
|
Дата:
23 Jun
|
Видяна:
617
Оцени рецептата

12 миди

700 мл вряща вода

3 с.л. саке

щипка мононатриев глутамат

6 тънки резена лимон

 

Подготовка: Извадете мидите от черупките; заделете черупките. Изхвърлете плитките половинки, остържете дълбоките половинки. Сложете черупките във вряща вода и варете в продължение на 2-3 минути, след това се подсушават. Изплакнете и подсушете. Сложете сакето да заври на силен огън. Поръсете с мононатриевия глутамат, след това добавете мидите, разбърква се леко и се покрива. Гответе на средно силен огън за 3-4 минути, след това извадете мидите и ги сложете в черупката. Украсете всяка мида с резен лимон. Сервира се при стайна температура.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта