Регистрация

Миди в лимонов сос

Автор:
irina
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
1682
Оцени рецептата

3 яйца, разделени

2 с.л. олио

1/2 ч.л. сол

1 кг миди, без черупка и добре отцедени

1 ч мляко

2 ч брашно

2 с.л. лимонов сок

олио за пържене

 

В голяма купа, разбийте жълтъците, докато се сгъстят. Добавете млякото, 2 с.л. брашно, солта и лимоновия сок. В отделна купа, разбийте белтъците на сняг. Добавете ги в тестото. Добавете мидите. Охладете сместа за 2 - 4 часа. В тенджера, налейте достатъчно олио и сгорещете до 190С. Добавете мидите, по няколко наведнъж и се запържва до златисто, около 3 минути. Отстраняват се с решетъчна лъжица и се отцеждат добре върху хартиени кърпи. Сервира се със сос тартар и дебели филии франзела.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта