Махи Махи с чесън и картофено пюре
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 малки домата
4 с.л. зехтин
7 скилидки чесън, обелен
1 стрък пресен босилек
2 стръка мащерка
1 стрък пресен розмарин
500 г картофи, обелени
1 ч сметана
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
4 филета по 200 г Махи Махи
8 големи гъби
Сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
За изпичане на доматите:
Срежете кръст в горната част на доматите и бланширайте във вряща вода за 5 секунди. Потопете в ледена вода, за да спрете готвенето. Обелете, срежете на четвъртинки и отстранете семената от доматите. В тенджера, комбинирайте зехтина, пресните билки, скилидките чесън и доматите. Покрийте и печете в предварително загрята на 100°С фурна за около 1 час или докато омекнат. Извадете от фурната и отстранете билките. Заделете в отделни купички скилидките чесън, доматите и зехтина.
За картофеното пюре:
Сварете обелените картофи до омекване в подсолена вода. Прецедете и пюрирайте в блендер или с помощта на миксер. Междувременно загрейте сметаната и добавете 2 с.л. зехтин от печените домати. С помощта на вилица, намачкайте печения чесън и добавете картофите и чесъна в горещия крем. Разбъркайте с дървена лъжица, докато съставките са добре смесени. Добавете сол и черен пипер на вкус и заделете.
За рибата:
Отрежете стъблата на гъбите; нарежете гъбите на колкото е възможно тънки филийки. Подредете филийките гъби върху филето. Подправя се със сол и черен пипер, точно преди да изпечете рибата. Сложете зехтина в тиган, добавете филето с гъбите надолу и запържете в продължение на 2 до 3 минути или докато гъбите станат златисти. Обърнете и изпечете в предварително загрята на 190С за около 5-7 мин. в зависимост от дебелината на рибата. Сервирайте рибата върху легло от картофи с чесновото пюре, с печените домати около ръба на чинията.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ