Регистрация

Мариновани скариди

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
670
Оцени рецептата

1/4 ч цели подправки за риба (семена синап, дафинов лист, зърна бахар и пипер), завързани в тензух

1 кг скариди, обелени и почистени

3/4 ч бял винен оцет

5 ч.л. семена целина

2 ч.л. сол

1 ч зехтин

1 голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

3 дафинови листа

 

В тенджера, сложете шест чаши вода с подправките в тензуха да заври, оставете да къкри за около 5 минути и добавете скаридите. Оставя се да ври 5 минути и се прецежда. В малка купа, разбийте оцета, семената от целина, сол и черен пипер на вкус. Добавете зехтина постепенно на струйка, като разбивате непрекъснато докато емулгира. В дълбока стъклена чиния, подредете половината скариди на един слой, след това половината лук отгоре и покрийте с дафинови листа. Подредете останалите скариди върху лука и се поръсва с останалите филийки лук върху тях. Залейте с дресинга. Оставете да се маринова, покрито в хладилника за 24 часа. Сервирайте скаридите нанизани на клечки за зъби или с бисквити.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта