Регистрация

Мариновани скариди на розмаринови шишчета

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
601
Оцени рецептата

3 с.л. зехтин

2 с.л. пресен лимонов сок

1 ч.л. настъргана лимонова кора

2 скилидки чесън, фино счукан

1/2 ч.л. едросмлян червен пипер

12 големи скариди, белени и почистени

Сол и прясно смлян черен пипер

4 стръка розмарин, дебели

8 резена лимон, с 0,5 см дебелина

За салцата:

450 г червени или жълти чери домати, разполовени

1 скилидка чесън, фино счукан

1/2 ч черни маслини - без костилки и едро нарязани

2 с.л. наситнен пресен магданоз

2 с.л. пресен лимонов сок

2 с.л. зехтин

Сол и прясно смлян черен пипер

 

В малка купа разбийте зехтина, лимоновия сок, лимоновите кори, чесъна и лютия пипер. Изсипете маринатата върху скаридите в плитка чиния. Покрийте и оставете в хладилника за около 15 - 30 мин. Загрейте скара на дървени въглища или грил тиган на котлона. Набодете на шиш по 3 от маринованите скариди, като редувате с 2 резена лимон, върху всяко от розмариновите стръкчета. Изпечете скаридите в продължение на 2 до 3 минути от всяка страна. В купа смесете чери доматите, чесъна, черните маслини, магданоза, лимоновия сок, зехтина, солта и черния пипер. Сервирайте скаридите върху канапе от салцата.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта