Регистрация

Лимонов морски език

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
1286
Оцени рецептата

4 средно големи моркова, нарязани на ленти

1 1/2 ч галета, овкусена със сол и пипер

1/3 ч масло - разтопено

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

2 с.л. лимонов сок

450 г филета морски език - пресен или замразен

 

Загрейте фурната до 190ºС.

Сложете морковите в тенджера и добавете достатъчно вода, за да ги покрие. Оставете да заври. Гответе на умерен огън, докато морковите поомекнат (6-8 мин). Междувременно смесете всички продукти, без рибата в купа и заделете. Отделете филетата и разпределете морковите поравно между филетата. Увийте филетата около плънката. Сложете ги със затворения край надолу в тавичка. Поръсете със сместа за пълнежа. Покрийте и печете 10 мин. Свалете капака и се пече в продължение на 8-10 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта