Лесна касерола с патладжан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 малък патладжан
225 г наденица, само вътрешността, намачкана
1 малка глава лук, нарязан
1 яйце, добре разбито
1/2 ч галета
1 ч.л. масло или маргарин, разтопено
1/4 ч натрошени крекери
Обелете патладжана и се нарязва на кубчета от по 2-3 см. Сварете в малко количество вряща вода за 10 минути или докато омекне. Отцедете. Оставете да се поохлади. Запържете наденицата с лука, докато лукът омекне и наденица е кафява. Смесете патладжана, сместа с наденица, яйцето и галетата. Разбърква се добре и се изсипва в намазана дълбока йенска тенджера. Смесете маслото и натрошените крекери; поръсете ястието. Пече се на 180 градуса в продължение на 25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ