Къри с пилешко и домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/3 кг пиле
3 домата
50 г лук шалот
1 чилита, пресни
3 резена джинджифил
2 скилидки чесън
3 шушулки кардамон
2 зърно карамфил
1 ч.л. чили на прах
1 см пръчка канела
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
3/2 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. сминдух
2 ч.л. балсамов оцет
75 мл олио
Стръкчета къри листа
1/2 стрък лимонова трева
300 мл кокосово мляко, гъсто
1/4 ч.л. къри на прах
Сокът на 1/2 лайм
Измийте и почистете пилето; нарежете на порции при ставите и сложете в чиния. Нарежете доматите, лука и чилито и смелете джинджифила и чесъна заедно. Счукайте кардамона и карамфила и се поръсват върху пилето. Добавете чилито на прах, пръчката канела, червения пипер на прах, солта, кърито на прах, сминдуха и оцета и оставете да се маринова в продължение на 20 минути. Загрейте олиото и когато се сгорещи, добавете листата къри и лимоновата трева, шалота, чилито, чесъна и джинджифила. Запържва се, като се разбърква, докато лукът шалот стане светло кафяв, след това се добавят доматите и се бърка в продължение на няколко минути. Добавете пилешкото и запържете, като разбърквате, за 5 минути. Изсипете кокосовото мляко в съда и оставете да заври на слаб огън. Намалете леко огъня и оставете да къкри до омекване на месото. Изхвърлете пръчицата канела и се поръсва с къри на прах и лимонов сок отгоре точно преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ