Регистрация

Къри с пилешко и домати

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
669
Оцени рецептата

1 1/3 кг пиле

3 домата

50 г лук шалот

1 чилита, пресни

3 резена джинджифил

2 скилидки чесън

3 шушулки кардамон

2 зърно карамфил

1 ч.л. чили на прах

1 см пръчка канела

2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. сол

3/2 ч.л. къри на прах

1/2 ч.л. сминдух

2 ч.л. балсамов оцет

75 мл олио

Стръкчета къри листа

1/2 стрък лимонова трева

300 мл кокосово мляко, гъсто

1/4 ч.л. къри на прах

Сокът на 1/2 лайм

 

Измийте и почистете пилето; нарежете на порции при ставите и сложете в чиния. Нарежете доматите, лука и чилито и смелете джинджифила и чесъна заедно. Счукайте кардамона и карамфила и се поръсват върху пилето. Добавете чилито на прах, пръчката канела, червения пипер на прах, солта, кърито на прах, сминдуха и оцета и оставете да се маринова в продължение на 20 минути. Загрейте олиото и когато се сгорещи, добавете листата къри и лимоновата трева, шалота, чилито, чесъна и джинджифила. Запържва се, като се разбърква, докато лукът шалот стане светло кафяв, след това се добавят доматите и се бърка в продължение на няколко минути. Добавете пилешкото и запържете, като разбърквате, за 5 минути. Изсипете кокосовото мляко в съда и оставете да заври на слаб огън. Намалете леко огъня и оставете да къкри до омекване на месото. Изхвърлете пръчицата канела и се поръсва с къри на прах и лимонов сок отгоре точно преди сервиране.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта