Регистрация

Крем супа от миди

Автор:
lubo
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
526
Оцени рецептата

4 ч картофи - нарязани на кубчета от по 2-3 см

1/4 ч нарязан лук шалот

410 мл пилешки бульон

1 скилидка чесън, фино нарязан

3 ч мляко

1/4 ч.л. пипер

2 консерви миди, неотцедени, ситно нарязани

3 резена пуешки бекон, запържен и натрошен

2 с.л. фино нарязан пресен див лук

Черен пипер на вкус

 

Кипнете картофите, лука, бульона и чесъна в тенджера и намалете огъня до слаб. Покрийте съда и оставете да къкри за 12 минути или докато картофите омекнат много добре. Охладете леко. Поставете половината от картофената смес в блендер. Покрийте и пасирайте на за около 15 секунди или до гладкост. Върнете пюрето отново в тенджерата. Добавете млякото, 1/4 чаена лъжичка черен пипер, мидите и бекона. Загрява се на умерен огън, като се разбърква често, докато се сгорещи. Поръсете с див лук. Сервирайте с прясно смлян пипер.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта