Кокосови скариди в бирена панировка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За микса от подправки:
1 супена лъжица лют червен пипер
2 1/4 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. сладък червен пипер
1 1/2 ч.л. черен пипер
1 1/4 ч.л. чесън на прах
3/4 ч.л. лук на прах
3/4 ч.л. сушена мащерка
3/4 ч.л. сушен риган
За скаридите:
2 яйца
1 3/4 ч брашно
3/4 ч бира
1 супена лъжица бакпулвер
36 скариди, средни, обелени и почистени
1 растително масло за пържене
3 чаша кокос, настърган (170 г)
Смесете хубаво съставките за микса подправка в малка купа и оставете настрана.
Смесете 1 1/4 чаши брашно, 2 ч.л. микс от подправки, бакпулвера, яйцата и бирата в купа и разбийте до гладкост.
Смесете останалото брашно с 1 1/2 ч. л. микс от подправки и оставете настрана. Поставете кокосовите стърготини в отделна купа.
Поръсете двете страни на скаридите с останалия микс от подправки. После хванете скаридите за опашката и ги оваляйте в брашнената смес, изтръскайте излишъка, натопете в течното тесто и отцедете излишното. Покрийте всяка скарида с кокос и сложете в тавичка.
Сгорещете фритюрника до 180ºС. пуснете скаридите в горещото олио и пържете до златисто кафяво около 1/2 до 1 минута от всяка страна. Отцедете върху хартиени кърпи и сервирайте веднага, по желание с топъл портокалов мармалад.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ