Регистрация

Класически миди по моряшки

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
2326
Оцени рецептата

2 кг миди

1 ч сухо бяло вино

1 с.л. зелен лук - нарязан

1 стрък магданоз

1/2 скилидка чесън

1 дафинов лист

1/8 ч.л. мащерка

Смлян черен пипер

3 с.л. масло или маргарин

Сол на вкус

1 с.л. магданоз - нарязан

 

Почистете мидените черупки с твърда четка, измийте добре. Поставете черупките в тенджера с виното, лука, магданоза, чесъна, дафиновия лист, мащерката и черния пипер. Покрийте съда плътно и варете на силен огън, докато черупките се отворят, за около 5 минути. Извадете мидите от съда. Свалете горната черупка и поставете мидите в дълбока топла чиния или супник. Прецедете бульона и варете на силен огън, докато се редуцира с 1/3 от  първоначалното му количество. Добавете маслото и сол на вкус; сгорещете добре. Полейте мидите. Добавете нарязан магданоз за гарнитура. Сервирайте в дълбоки чинии за супа.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта