Регистрация

Касерола с тиквички

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
832
Оцени рецептата

1/4 ч зехтин

3 скилидки чесън, счукан

5 средно големи тиквички, нарязани на тънки филийки

1/4 ч.л. риган

1/4 ч.л. босилек

5 домата

1/2 ч галета

2 с.л. маргарин, разтопен

 

Сгорещете зехтина в дълбок тиган. Добавете чесъна и тиквичките и сотирайте за няколко минути. Отстранете от огъня и оставете настрана. Обелете доматите и нарежете на филийки. Поставете достатъчно филийки тиквички на дъното на намаслена йенска тенджера, така че да покрият дъното. Покрийте с филийки домат. Повторете слоевете, като завършите с домати. Поръсете последния слой от домати с босилек, риган и галета, смесена с маргарин. Пече се непокрито в продължение на 30 минути на 180С във фурната.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта