Касерола с телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешка кайма
1 малка глава лук, настърган
1 консерва (225 г) доматен сос
1/4 ч вода
2 ч.л. чили на прах
1 консерва (225 г) зелени чилита, нарязани
115 г сирене, натрошено
1 пакет такос (115 г)
1. Натрошете такоса наедро. В купа, смесете каймата и лука и покрийте съда с восъчна хартия. Сложете на висока степен в микровълновата (100%) за 4-5 минути, като се разбърква и се натрошава месото на малки парченца на всеки 2 минути. Изхвърлете излишната мазнина. Добавете доматения сос, водата и чилито на прах. Покрийте и гответе 4 минути или докато сместа с месото се сгъсти, като се разбърква след 2 минути. Добавете неотцедените зелени люти чушки и настърганото сирене.
2. В плитък съд за готвене, сложете 3/4 от едро натрошения такос. Покрийте с месната смес; сложете капак или голяма чиния. Гответе при средно-висока мощност (70%) от 12 до 14 минути, докато сместа е гореща. Оставете да престои, покрито, за 5 минути. Повторете с останалия такос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ