Регистрация

Калмари по гръцки

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
1129
Оцени рецептата

450 г калмари, туби, около 5 см дължина, почистени

брашно за овалване

сол

1/2 ч зехтин

1/4 ч сладко вино

Сокът на 1 лимон

 

Измийте старателно калмарите. Покрийте с брашно и се поръсват със сол. Загрейте зехтина в тиган и запържете до кафяво. Изсипете виното върху калмарите, разбъркайте и изключете котлона. Добавете лимоновия сок и разбъркайте. Оставете да престои 10 мин. и отцедете. Подредете върху гореща чиния за сервиране. Поднесете.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта