Регистрация

Калифорнийска касерола

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
700
Оцени рецептата

1/3 ч брашно

2 ч.л. червен пипер

900 г свинско или телешко филе, нарязано на малки кубчета

1/4 ч зехтин

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1 ч вода

1 кутия крем-супа от пиле - 300 г

1 1/2 ч вода

450 г мариновани малки лукчета

За кнедлите:

2 ч брашно

4 ч.л. бакпулвер

1 с.л. макови семена

1 ч.л. сушен лук на прах

1 ч.л. семена целина

1 ч.л. подправка за птици

1/4 ч.л. сол

1/4 ч зехтин

3/4 ч мляко

2 с.л. масло, разтопено

1/2 ч галета

За соса:

1 кутия крем-супа от пиле - 300 г

1 ч заквасена сметана

1/4 ч мляко

 

В малка купа или найлонова торбичка, смесете 1/3 ч брашно и червения пипер; разклатете добре. Добави свинското / телешкото месо; покрийте добре с брашнената смес. Сгорещете 1/4 ч олио в тенджера на умерено-силен огън. Добавете месото и гответе, докато покафенее. Добавете 1/2 ч.л. сол, черния пипер и 1 ч вода. Оставете да заври. Намалете огъня до слаб; оставете да къкри 30 минути непокрито или докато месото омекне, като се разбърква от време на време. Прехвърлете в ненамаслена правоъгълна тавичка. В същия тиган смесете една кутийка крем-пилешка супа и 1 1/2 ч вода; оставете да заври, като се разбърква непрекъснато. Полейте месото в тавичката. Добавете лука и разбъркайте добре. Загрейте фурната до 210С. Леко изсипете брашното в мерителна чашка; изравнете. В голяма купа смесете 2 ч брашно, бакпулвера, маковите семена, лука, целината, подправката за птиче месо и 1/4 ч.л. сол; разбъркайте добре. Добавете 1/4 ч олио и достатъчно мляко, така че, когато се разбърква, сухите съставки да са само навлажнени. В малка купа смесете маслото и галетата. Капнете по пълни супени лъжици от тестото в сместа; оваляйте, за да се покрият добре. Подредете кнедлите върху топлата смес с месо. Печете при 210 градуса във фурната за 20 - 25 минути или до златисто. Междувременно, в тенджера смесете всички съставки за соса. Оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 2 - 3 минути, като се разбърква от често. Сервирайте соса с касеролата и кнедлите.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта