Калифорнийска касерола
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/3 ч брашно
2 ч.л. червен пипер
900 г свинско или телешко филе, нарязано на малки кубчета
1/4 ч зехтин
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. пипер
1 ч вода
1 кутия крем-супа от пиле - 300 г
1 1/2 ч вода
450 г мариновани малки лукчета
За кнедлите:
2 ч брашно
4 ч.л. бакпулвер
1 с.л. макови семена
1 ч.л. сушен лук на прах
1 ч.л. семена целина
1 ч.л. подправка за птици
1/4 ч.л. сол
1/4 ч зехтин
3/4 ч мляко
2 с.л. масло, разтопено
1/2 ч галета
За соса:
1 кутия крем-супа от пиле - 300 г
1 ч заквасена сметана
1/4 ч мляко
В малка купа или найлонова торбичка, смесете 1/3 ч брашно и червения пипер; разклатете добре. Добави свинското / телешкото месо; покрийте добре с брашнената смес. Сгорещете 1/4 ч олио в тенджера на умерено-силен огън. Добавете месото и гответе, докато покафенее. Добавете 1/2 ч.л. сол, черния пипер и 1 ч вода. Оставете да заври. Намалете огъня до слаб; оставете да къкри 30 минути непокрито или докато месото омекне, като се разбърква от време на време. Прехвърлете в ненамаслена правоъгълна тавичка. В същия тиган смесете една кутийка крем-пилешка супа и 1 1/2 ч вода; оставете да заври, като се разбърква непрекъснато. Полейте месото в тавичката. Добавете лука и разбъркайте добре. Загрейте фурната до 210С. Леко изсипете брашното в мерителна чашка; изравнете. В голяма купа смесете 2 ч брашно, бакпулвера, маковите семена, лука, целината, подправката за птиче месо и 1/4 ч.л. сол; разбъркайте добре. Добавете 1/4 ч олио и достатъчно мляко, така че, когато се разбърква, сухите съставки да са само навлажнени. В малка купа смесете маслото и галетата. Капнете по пълни супени лъжици от тестото в сместа; оваляйте, за да се покрият добре. Подредете кнедлите върху топлата смес с месо. Печете при 210 градуса във фурната за 20 - 25 минути или до златисто. Междувременно, в тенджера смесете всички съставки за соса. Оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 2 - 3 минути, като се разбърква от често. Сервирайте соса с касеролата и кнедлите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ