Индийските рибни шишчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г сом или друга твърда риба, нарязана на 3-сантиметрови кубчета
1 жълта тиква, нарязана на 3-сантиметрови кубчета
1 зелена чушка, нарязана на 3-сантиметрови кубчета
1 червена чушка, нарязана на 3-сантиметрови кубчета
Чери домати
Дафинови листа
Сварен кафяв ориз
Резени лимон
Стръкчета мента
За маринатата:
4 малки скилидки чесън, фино счукани
1 ч.л. смлени семена кимион
1/2 ч.л. сладък червен пипер
1/8 ч.л. лют пипер
1 щипка шафран
1/4 ч наситнен пресен кориандър
1/4 ч прясно изцеден лимонов сок
3/4 ч зехтин
Сол
Черен пипер
Поставете рибата и зеленчуците в маринатата и мариновайте в хладилник, в продължение на 2 часа. Оставете дафиновите листа във вряща вода за няколко минути. Като редувате, набодете доматите, чушките, жълтата тиква и рибата на шишчета. Поставете дафинови листа на шишовете на няколко места до рибата. Заделете маринатата. Печете в продължение на 15 до 20 минути, като мажете със заделената марината и обръщате често, за да се сготви равномерно. Поднесете върху ориз. Гарнирайте със стръкчета мента.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ