Запържени скариди в сос от черен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. ферментирал черен боб -
2 ч.л. счукан чесън
1 с.л. настърган джинджифил
450 г големи скариди
1 ч нарязан лук
2 ч.л. фъстъчено масло
1 ч нарязано зеле бок чой
1/2 ч червена чушка, нарязана на жулиени
1/4 ч гъби шийтаке или друга азиатска гъба, нарязани
1/2 ч китайско зеле - нарязано
1 ч снежен грах, почистен
1 ч.л. светло мисо
3/4 ч обезмаслен бульон от пиле или риба
1 ч.л. мед
1 с.л. соев сос с ниско съдържание на натрий
1 с.л. царевично нишесте
2 с.л. студена вода
Нарязан магданоз за украса
1. В малка купа намачкайте на каша черния боб, половината чесън и джинджифила. Може да използвате и кухненски робот. Заделете. Обелете и почистете скаридите.
2. В уок или голям тиган на средно висока температура, леко задушете лука с фъстъченото масло, докато омекне, но не покафенява, като разбърквате непрекъснато. Добавете останалия чесън, бок чой, чушката и гъбите. Запържете за 5 минути. Добавете зелето, граха и сместа с черен боб. Покрийте и оставете да се готви в продължение на 2 до 3 минути.
3. В малка купа смесете мисото и бульона. Добавете към ястието, заедно с меда, соевия сос и скаридите. Пържете като разбърквате, докато скаридите станат розови. В малка купа смесете царевичното нишесте и водата и прибавете при ястието. Гответе, докато леко се сгъсти (3 минути). Сервирайте веднага. Поръсете с нарязан магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ