Регистрация

Запържени скариди в сос от черен боб

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
691
Оцени рецептата

2 с.л. ферментирал черен боб -

2 ч.л. счукан чесън

1 с.л. настърган джинджифил

450 г големи скариди

1 ч нарязан лук

2 ч.л. фъстъчено масло

1 ч нарязано зеле бок чой

1/2 ч червена чушка, нарязана на жулиени

1/4 ч гъби шийтаке или друга азиатска гъба, нарязани

1/2 ч китайско зеле - нарязано

1 ч снежен грах, почистен

1 ч.л. светло мисо

3/4 ч обезмаслен бульон от пиле или риба

1 ч.л. мед

1 с.л. соев сос с ниско съдържание на натрий

1 с.л. царевично нишесте

2 с.л. студена вода

Нарязан магданоз за украса

 

1. В малка купа намачкайте на каша черния боб, половината чесън и джинджифила. Може да използвате и кухненски робот. Заделете. Обелете и почистете скаридите.

2. В уок или голям тиган на средно висока температура, леко задушете лука с фъстъченото масло, докато омекне, но не покафенява, като разбърквате непрекъснато. Добавете останалия чесън, бок чой, чушката и гъбите. Запържете за 5 минути. Добавете зелето, граха и сместа с черен боб. Покрийте и оставете да се готви в продължение на 2 до 3 минути.

3. В малка купа смесете мисото и бульона. Добавете към ястието, заедно с меда, соевия сос и скаридите. Пържете като разбърквате, докато скаридите станат розови. В малка купа смесете царевичното нишесте и водата и прибавете при ястието. Гответе, докато леко се сгъсти (3 минути). Сервирайте веднага. Поръсете с нарязан магданоз.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта