Задушени скариди и миди с портокалов винегрет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г скариди, обелени и почистени
170 г морски миди
1/4 ч портокалов сок
2 ч.л. оризов оцет
1 с.л. сусамово олио
1/2 ч.л. семена синап
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
2 стръка зелен лук, нарязан на филийки
1 с.л. фино нарязан пресен копър
1 ч.л. нарязан див лук
Подредете скаридите и мидите в чиния и сложете в кошницата на уреда за задушаване на пара. Поръсете с по 1 чаена лъжичка портокалов сок и оризов оцет. Поставете над вряща вода в уок или голям тиган и покрийте с капак. Гответе 7-8 минути, докато скаридите се сварят. Междувременно, смесете останалите портокалов сок и оризов оцет, сусамовото олио, горчицата, солта и черния пипер в средно голяма купа. Смесете зеления лук, копъра и дивия лук. Прехвърлете горещите морски дарове в купата с винегрета; разбъркайте, така че да се покрият хубаво. Сервирайте топло върху маруля. Гарнира се с нарязана печена чушка, по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ