Регистрация

Задушени скариди и миди с портокалов винегрет

Автор:
ivanova
|
Дата:
10 Jan
|
Видяна:
772
Оцени рецептата

170 г скариди, обелени и почистени

170 г морски миди

1/4 ч портокалов сок

2 ч.л. оризов оцет

1 с.л. сусамово олио

1/2 ч.л. семена синап

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

2 стръка зелен лук, нарязан на филийки

1 с.л. фино нарязан пресен копър

1 ч.л. нарязан див лук

 

Подредете скаридите и мидите в чиния и сложете в кошницата на уреда за задушаване на пара. Поръсете с по 1 чаена лъжичка портокалов сок и оризов оцет. Поставете над вряща вода в уок или голям тиган и покрийте с капак. Гответе 7-8 минути, докато скаридите се сварят. Междувременно, смесете останалите портокалов сок и оризов оцет, сусамовото олио, горчицата, солта и черния пипер в средно голяма купа. Смесете зеления лук, копъра и дивия лук. Прехвърлете горещите морски дарове в купата с винегрета; разбъркайте, така че да се покрият хубаво. Сервирайте топло върху маруля. Гарнира се с нарязана печена чушка, по желание.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта