Регистрация

Задушени омари

Автор:
yordanka
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
534
Оцени рецептата

1/2 ч вода

1/2 ч.л. сол

1 лимон, нарязан на филийки

2 омара от по 500 г

 

1. В дълбок, топлоустойчив, неметален съд за готвене, смесете солта и лимона.

2. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 3 минути или докато водата заври.

3. Поставете живите омари, с главата напред, във врящата вода.

4. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 12 минути.

5. Оставете да престои около 4 минути, за да се приключи варенето.

6. Отцедете. С остър, тежък нож, разделете опашката. Ако месото е все още полупрозрачно в средата, сгорещете, покрито, за още около 1 минута или докато вече е непрозрачно. Продължете да режете през центъра към главата. Отстранете стомаха и стомашно-чревния тракт преди сервиране.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта