Регистрация

Задушена риба с черен боб

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
477
Оцени рецептата

1 цяла риба (около 900 г) (морски костур, бяла риба, щука, пъстърва или треска) - почистена и без люспите

1 1/2 ч.л. сол

1 парче от 2,5 см джинджифил, счукан

2 скилидки чесън, нарязани едро

2 с.л. ферментирал черен боб

2 цели стръка зелен лук; накъсан

3 филийки пресен корен джинджифил, настърган

2 с.л. соев сос

2 с.л. китайско оризово вино или сухо шери

1 щипка захар

1 1/2 с.л. фъстъчено олио

1/2 ч.л. сусамово олио

 

Сложете рибата в подходящ съд и я поръсете със сол. Изстискайте джинджифила и полейте рибата със сока. Накълцайте чесъна и ферментиралия черен боб заедно. Поръсете боба, чесъна, накъсания лук и настъргания джинджифил над рибата. Смесете соевия сос, оризовото вино и захарта. Изсипете соса върху рибата. Сложете съда върху решетка в друга тава. Изсипете вряла вода в тавата, но без да достига до съда с рибата. Покрийте тавата с алуминиево фолио и закрепете краищата, така че да се затваря плътно. Сложете на слаб огън, така че водата да къкри. Когато рибата е готова, извадете от водната баня. Сгорещете фъстъченото олио и сусамовото олио в малка тенджера почти до пушене и сместа се излива върху рибата.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта