Регистрация

Жълти скариди

Автор:
Наталия
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
572
Оцени рецептата

48 големи скариди, обелени

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

2 глави лук шалот, нарязани

225 г масло

1 ч.л. мащерка, прясна и нарязана фино

2 лимона или лайма

4 нишки шафран

1 с.л. магданоз, нарязан фино

1 1/2 ч ориз, сварен

1 с.л. лук, нарязан много ситно

3 с.л. зехтин

 

Смесете шалота, лука и подправките, включително шафрана в купа. Добавете зехтина и разбъркайте добре. Поставете скаридите в тази марината, покрийте и оставете за 2 часа. Разтопете маслото и оставете настрана. Поставете скаридите под грила в продължение на 3 минути от всяка страна. Смесете потеклите сокове от скаридите с останалата марината в купата. Поставете топлия ориз в чинии за сервиране. Сервирайте скаридите върху ориза. Полейте със сместа с маринатата. Поднесете.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта