Регистрация

Джинджифилови скариди

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
19 Aug
|
Видяна:
721
Оцени рецептата

900 г големи скариди

1/4 ч зехтин

1/4 ч лимонов сок

2 с.л. пресен джинджифил, счукан

2 скилидки чесън, счукан

2 люти чушлета, нарязани едро

1 ч.л. пипер

резени лайм

 

Обелете и почистете скаридите, но оставете опашките. В блендер, пюрирайте половината масло, лимоновия сок, джинджифила, чесъна, лютите чушки и пипера; разбъркайте леко със скаридите, така че да се покрият добре. Покрийте и се съхранява в хладилник за 1 часа. В същото време, накиснете дървени шишчета в студена вода за 30 минути. Набодете по 3-4 скариди на всеки шиш. Изхвърлете останалата марината. Намажете скаридите от едната страна с част от останалия зехтин. Изпечете скаридите, с намазаната страна надолу, върху средно-гореща скара или грил за около 2 минути от всяка страна или докато порозовеят и станат твърди на пипане, като се обърнат веднъж и намажат с останалия зехтин. Гарнирайте с лайм и сервирайте.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта