Регистрация

Гъмбо с риба

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
512
Оцени рецептата

1 голяма глава лук, нарязан

1/2 зелена пиперка, нарязана

1 скилидка чесън, ситно нарязан

2 с.л. зехтин

2 с.л. брашно

1 консерва (425 г) домати, нарязани

1 консерва (170 г) доматено пюре

2 ч.л. сол

1 дафинов лист

1/2 ч.л. чили на прах

1/2 ч.л. листа босилек

450 г пъстърва, филе

1 пакет замразена нарязана бамя, частично размразена

225 г филета морски костур

3 ч вода

1 с.л. сос Уорчестър

3 ч горещ сварен ориз

 

Запържете зеленчуците леко в олио. Добавете брашното и разбъркайте хубаво. Добавете останалите съставки, с изключение на рибата, бамята и ориза. Оставете на слаб огън покрито за 30 минути. Махнете дафиновия лист. Добавете рибата и бамята. Покрийте и оставете да къкри още 10 минути, или докато бамята омекне. Сервира се в купички или чинии върху горещ ориз.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта