Регистрация

Бяла риба със земна ябълка

Автор:
ivanka
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
702
Оцени рецептата

4 филета бяла риба

450 г земна ябълка, обелена и нарязана на филийки

2 с.л. зехтин

1/4 ч бяло вино

1 ч.л. пресен розмарин, нарязан

Сокът на 1 лимон

1 1/2 ч сметана

Сол и черен пипер

 

Разтопете маслото и зехтина заедно в тиган. Изпържете рибата в продължение на около 3 минути от всяка страна. Заделете настрана и дръжте на топло. Към същия тиган добавете виното, като остъргвате дъното на съда. Добавете розмарина, лимоновия сок, земните ябълки, сметаната, солта и черния пипер. Гответе, докато ябълките омекнат и сосът се редуцира наполовина, около 1 до 1 1/2 часа. Прехвърлете филетата в чиния, полейте със соса и гарнирайте със стръкчета розмарин.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта