Регистрация

Ароматни скариди в бира

Автор:
yasen
|
Дата:
23 Jun
|
Видяна:
1115
Оцени рецептата

900 г сурови скариди, белени

1 1/2 ч бира

2 скилидки чесън, счукан

2 с.л. див лук, нарязан

2 с.л. магданоз, нарязан

1 1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

Накъсани листа маруля

2 стръка зелен лук, ситно нарязан

 

1. Смесете всички съставки, с изключение на марулите и зеления лук в купа. Покрийте, оставете в хладилника за осем часа или за през нощта, като се разбърква от време на време. Отцедете, заделете маринатата.

2. Изпечете скаридите на скара до омекване. (около 2 минути от всяка страна или по-малко, ако скаридите са малки). Не печете дълго, за да не станат твърди. Мажете с маринатата от време на време.

3. Сервирайте скаридите върху марулята, поръсете със ситно нарязан зелен лук.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта