Ароматен яйчен крем с миди и скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч сок от консервирани миди
1 1/4 ч пилешки бульон
1 ч.л. зехтин
1 ч.л. оризово вино
1 ч.л. светъл соев сос
1/4 ч.л. захар
1 щипка бял пипер
4 яйца
1/2 ч цели консервирани миди
3 с.л. зелен лук, нарязан
6 средно големи скариди, обелени и почистени
1 ч.л. сос от стриди
Смесете сока от миди, пилешкия бульон, олиото, виното, соевия сос, захарта и черния пипер в тенджера; оставете да заври. Свалете от огъня и охладете. Разбийте леко яйцата в купа. Бавно добавете охладения бульон и смесете. Разпръснете мидите и 2 супени лъжици от дивия лук по дъното на огнеупорна купа. Прецедете сместа с яйце през фино сито върху мидите. Сложете вода в стимера да заври на силен огън. Поставете купата на решетка над врящата вода. Покрийте, намалете огъня до слаб и задушете на пара в продължение на 2 минути, или докато яйцата започнат да стягат. Внимателно свалете капака от стимера и разпръснете скаридите върху крема. Покрийте и задушете на пара за още 5 минути или докато нож, пъхнат в центъра излезе чист. Внимателно отстранете купата от стимера. Поръсете със сос от стриди и гарнирайте с останалия див лук. Поднесете върху ориз. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ