Хрупкави пилешки бутчета с панировка
Панирани пилешки бутчета с коричка от ядки и галета.
Необходими продукти:
- 6 долни пилешки бутчета
- 1 яйце
- 1 с.л. кетчуп
- 100 г галета
- 100 г фъстъци (или други ядки по избор)
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. пушен пипер
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/3 ч.л. лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Махнете кожата от бутчетата и си я запазете за супа или печен чипс от кожички на фурна (можете да обтриете със сухи подправки и да печете заедно с бутчетата).
2. Фъстъците смелете в блендер и получените мини парченца смесете с галетата, солта, пипера и чесъна на прах.
3. Яйцето разбийте с кетчупа в купичка.
4. Взимайте бутче, овалвайте първо в яйце, след това щедро в галетената смес. Редете в тава, застлана с хартия за печене.
5. Гответе в предварително загрята на 190 градуса фурна за 25-30 минути. Ако слагате и кожите, тях извадете на 20-тата минута.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ