Лимонови пилешки бутчета с картофи
Почти традиционно пиле с картофи.
Необходими продукти:
- 2 големи лимона
- 3 скилидки чесън, счукан
- 2 с.л. зехтин
- 1 кг пилешки бутчета
- 600 г картофи, измити много добре и нарязани на полумесеци
- листата на 3-4 стръка розмарин
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 200°С.
2. Изстискайте сока на 1 лимон, а другия лимон нарежете на полумесеци.
3. Смесете в голяма купа пилешкото и картофите с 1/4 ч лимонов сок, чесъна, зехтина и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте хубаво и изсипете в тавичка за печене.
4. Покрийте пилешкото и картофите с нарязаните лимони и поръсете с розмарин.
5. Печете 45 мин. или докато пилешкото стане златисто, а лимоните се позапекат.
6. Поднесете със задушени броколини и прясна сладка царевица или със зеленчуци по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ