Експресни пилешки кълки с терияки сос
Печени пилешки бутчета със сос терияки.
Необходими продукти:
- 1 с.л. олио или 10 г меко масло за намазняване на тавата
- 8 броя горни или 4 броя цели пилешки бутчета
- 200 мл сос терияки
- 1 с.л. бял сусам
- 1-2 стръка пресен лук
Начин на пригтвяне:
1. Ако работите с цели бутчета, разделете ги на кълка и подкълка. Подсушете с домакинска хартия месото нежно.
2. Изберете си тава, в която кълките да се побират без да се препокриват. Може да са плътно една до друга - даже така е най-добре. Пресипете си соса в купичка и се заредете с готварска четка.
3. Подредете бутчетата в тавата с кожата нагоре и с четката щедро намажете с терияки сос. Би трябвало да ви остане около 1/3 от него.
4. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. След това извадете, намажете с останалия терияки сос и върнете обратно. Печете още 20 минути.
5. След изваждане веднага поръсете със семена бял сусам. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с нарязан косо пресен лук. Хапвайте докато е топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ