Пълнени пилешки бутчета с гъби
Рулца от пилешки бутчета със сметана и гъби.
Необходими продукти:
- 4-6 долни пилешки бутчета (парти бутчета)
- 1-2 глави лук
- сол и пипер
- 2 с.л. олио
- 2х20 г масло
- 8 гъби
- 2 скилидки чесън
- няколко стръка копър
- 50-60 мл сметана
Начин на приготвяне:
1. Внимателно започнете да разделяте кожата от горната част на бутчето докато я смъкнете цялата без да я късате до кокала. Трябва да си остане закачена за него. Сега вземете остър нож и махнете месото с част от кокала. Трябва да остане върха на кокалчето на бутчето с цялата кожа на него. Отделеното месо почистете от кокала и смелете на кайма в чопър или в месомелачка. Останалата кожа намажете със сол и пипер.
2. Наситнете лука, чесъна и гъбите. Сгорещете олиото и запържете лука и чесъна за няколко минути. Добавете гъбите и 20 г масло и гответе докато водата им се изпари. Вкарайте след това и каймата, гответе до омекване и разделяне на трохи. Овкусете със сол и пипер, залейте със сметаната, кипнете и оставете да покъкри 2-3 минути. Добавете наситнения копър и махнете от огъня.
3. С получената смес напълнете кожата на бутчетата. Фиксирайте с клечки за зъби, за да не изпада. Можете и да зашиете, ако ви е по-удобно.
4. Подредете бутчетата леко изправени в тава. Сложете по малко масло отгоре и печете на 180 градуса за 15-20 минути.
5. Сервирайте с гарнитура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ