Регистрация

Пилешки бутчета с джинджифил и соев сос

Пилешки бутчета с джинджифил и соев сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4036

Пържени пилеки бутчета с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 пилешки бутчета (само долната част)
  • 1/4 ч.ч. тъмен соев сос
  • 1 с.л. сос от стриди
  • 3 с.л. джинджифилов сос
  • 3 с.л. бренди
  • 4 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. царевично нишесте, смесено с 3 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте пилешките бутчета с необходимите продукти за цяла нощ в хладилника.

2. Сгорещете олиото в тиган за пържене, изпържете от всички страни бутчетата, докато покафенеят и се сготвят.

3. Изсипете соса от марината и продължете да готвите още 2 мин.

4. Прибавете сместа с царевичното нишесте продължавайте да готвите докато сосът се сгъсти.

5. Извадете от тигана и поднесете.

6. Поръсете с нарязан на филийки зелен лук и кориандър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта