Хрупкави лучени кръгчета
Панирани лучени кръгчета.
Необходими продукти:
- 500 г нарязани лучени кръгчета (колкото по-големи, толкова по-добре)
- 1/2 ч.ч. царевично нишесте
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. панко (японска галета)
- сол и пипер
- вода
Начин на приготвяне:
1. Направете тесто като за палачинки, като използвате брашното и царевичното нишесте. След това бавно прибавете хладка вода, докато стане с гъстотата на смес за палачинки (да не е нито прекалено гъсто, нито твърдв течно). Не използвайте гореща вода, защото ще сготви брашното, а със студена смесването ще е по-трудно.
2. Потопете всяко лучено кръгче в тестото.
3. В отделна купа пригответе чисто царевично нишесте. Покрийте вече потопените в течното тесто кръгчета едно по едно.
4. След като ги покриете хубаво с царевично нишесте, отново ги сложете в сместа с брашното.
5. Накрая ги покрийте с галета и пържете на маслена баня.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ