Регистрация

Хрупкави лучени кръгчета

Хрупкави лучени кръгчета
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4371

Панирани лучени кръгчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  • 500 г нарязани лучени кръгчета (колкото по-големи, толкова по-добре)
  • 1/2 ч.ч. царевично нишесте
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. панко (японска галета)
  • сол и пипер
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Направете тесто като за палачинки, като използвате брашното и царевичното нишесте. След това бавно прибавете хладка вода, докато стане с гъстотата на смес за палачинки (да не е нито прекалено гъсто, нито твърдв течно). Не използвайте гореща вода, защото ще сготви брашното, а със студена смесването ще е по-трудно.

2. Потопете всяко лучено кръгче в тестото.

3. В отделна купа пригответе чисто царевично нишесте. Покрийте вече потопените в течното тесто кръгчета едно по едно.

4. След като ги покриете хубаво с царевично нишесте, отново ги сложете в сместа с брашното.

5. Накрая ги покрийте с галета и пържете на маслена баня.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. не
  2. 27
  3. кайма
  4. 33
  5. десерт
  6. pitka
  7. Черешката
  8. 28
  9. 1
  10. mus

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта