Панирани лучени кръгчета с галета
Хрупкави лучени кръгчета с панировка от подправки и галета.
Лучените кръгчета са от онези специални мезета, които свършват още с поднасянето, а изискват време и здрава нервна система за направата си. В канала Home Cooking Adventure се показва най-лесният и бърз начин за приготвяне на паниран лук, но дори и той изисква около час време, за да се получи ястието идеално и да накара лигите да потекат при поднасяне. Но все пак домашно направеният вариант е по-вкусен и полезен от полуфабрикатите, които се предлагат по заведения и в хранителната верига, така че времето си заслужава.
Първо в купа се смесват сухите съставки - 125 г бяло брашно, 40 г царевично нишесте, чесън на прах, чили на прах, пушен пипер, риган на прах и сол. Към тях се добавя едно яйце - можете да го разбиете предварително, за да се смеси по-лесно, а след това се налива мляко докато се получи тесто с консистенцията на гъста боза или кексова смес.
Лукът се реже на кръгчета, топва се в панировката и после се овалва в галета. Пържи се на маслена баня докато се образува златна хрупкава коричка. Можете да поднесете с доматен, млечен или майонезен сос. Много е апетитно. А как точно се прави - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ