Регистрация

Лук на грил със синьо сирене



Лук на грил със синьо сирене
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1562

Печен лук на скара с ядки, синьо сирене и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.06.2017

Елементарна рецепта за почистване на скарата или барбекюто като си направим гарнитура за вече изпеченото месо. На тази хитрина ни учат Лора и Стоян като показват как бързо и лесно да си запечем лук на грил, който да изсмуче аромата на месо от решетката, въпреки че я мажем при нужда с малко сланина, за да не залепва. Останалото е лесно. Главите лук се разполовяват и се редят за запичане, като е важно да бъде на слаб огън.

А докато зеленчукът се готви, водещите предлагат да си направим изкусителен топинг от намачкано синьо сирене с наситнен магданоз. Него полагаме в сърцевината на лучените кръгчета, а отгоре поръсваме с наситнени ядки. Ето как едно традиционно мезе се превръща в красив ордьовър, който можете да приготвите дори и на открито.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта