Хрупкав семеен пай с ябълки
Ябълков пай с масло.
Ябълков тарт с карамелена коричка представят готвачите от канала Tasty като приготвят лесен домашен сладкиш с ябълки, който може да бъде идеалната семейна закуска. Направата не отнема време, защото тестото се приготвя в чопър, а единствено разточването му изисква усилия. Но си трябва чакане, затова десертът не е подходящ за забързаните делнични сутрини.
В купата на чопъра се смесват съставките за блата, а след това се оформя на сплесната топка, увива се във фолио и се държи в хладлник. После се разточва върху набрашнен плот и се оформя като основа на кръгъл сладкиш, който се пече в малка тавичка. Върху блата се разпределя нарязана на тънки полумесеци ябълка, която се покрива с резени масло и се поръсва с кристална захар.
Остава само да се запече и ябълковият сладкиш е готов. Можете да импровизирате и с други плодове по желание. Ако искате да видите как се прави - гледайте бързото видео. Ако искате списъка с точните продукти и етапите на готвене - кликнете ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ