Регистрация

Фондю със сирене, чесън и бяло вино

Фондю със сирене, чесън и бяло вино
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3114

Френско ястие с ементал и грюйер в разтопено състояние.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г сирене грюйер
  • 250 г ементал
  • 2 ч.л. нишесте
  • 300 мл сухо бяло вино
  • 1 скилидка чесън
  • подправки - индийско орехче, сол и черен пипер
  • 600-700 г бял хляб

Начин на приготвяне:

1. Намажете стените и дъното на керамичен съд с намачканата скилидка чесън и добавете настърганите сирена.

2. Залейте с нишестето, разтворено във виното и сложете в предварително загрята фурна (за 10-15 мин.) или в микровълнова фурна (за 5-8 мин.) докато сирената се разтопят.

3. Добавете подправките и разбъркайте хубаво ястието. 

4. Поднесете горещо с нарязания на кубчета хляб, който се набожда на вилица или шиш и с него се гребе от разтопените сирена.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта