Регистрация

Сиренено фондю с чеснов дъх

Сиренено фондю с чеснов дъх
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4281

Фондю с грюер и ементал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • масло
  • скилидка чесън
  • чесънова сол
  • суха подправка за овкусяване
  • сайдер
  • бяло вино
  • мляко
  • мед
  • сирене грюер
  • сирене ементал

Начин на приготвяне:

1. Намажете с масло малка тенджерка и сложете чесъновата сол, 2 щипки от сухата подправка и намажете с 1/2 скилидки чесън. Останалата половинка нарежете наситно и също сложете вътре.

2. Настържете равни количества грюер и ементал (но не ги прибавяйтете все още). Може да сложите също чедар и малко сирене с печена червена чушка или подобно, ако желаете.

3. Прибавете сайдера, бялото вино и млякото, но внимавайте с количествата - твърде малко ще станат на буца, а прекалено много ще разводнят вкуса. Намалете огъня и прибавете меда. След това настърганото сирене и изчакайте да се разтопи напълно, като разбърквате енергично. По желание може да добавите щипка брашно. С повече вино ще го разредите, а с повече брашно ще го сгъстите.

4. Сложете в съд за фондю върху свещ или друг пламък. Поднесете с хляб, сладка туршия, коктейлни лукчета, маслини и др.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта