Уелшкейкс - бисквити със стафиди
Уелски сладки със сушени плодове.
Бързо, лесно и вкусно Ути Бъчваров прави уелски курабийки - хрупкави сладки със стафиди и аромат на канела, бахар и индийско орехче. Десертчетата са подходящи и за закуска или компания на чаша кафе или чай. Можете да ги пъхнете в чантата и да прихапнете или да зарадвате любимите хора с домашни сладкиши в кутия, в средата на натоварения делник. Но най-вкусни си остават като приятно събуждане през уикенда, когато ароматът на сладкарски подправки милва сетивата и натрапчиво пали апетита, провирайки се от кухнята към всички кътчета на дома.
Първо в хаванче се счукват зърна бахар и индийско орехче в компанията на канела на прах. Следва да се пресее брашното в купа, върху него и подправките от хаванчето и да се добави бакпулвер. После в купата влизат стафиди или други сушени плодове по избор, размекнато на стайна температура масло, яйце и малко мляко. С ръце се замесва твърдо маслено тесто и се прибира в хладилника за 20-тина минути, за да се стегне.
Разточва се на набрашнен плот с дебелина около 1,5 см. и с ринг или отвора на чаша се изрязват кръгове. Редят се с отстояние в тава, застлана с хартия за печене и се пекат на 180 градуса за 12-15 минути. След това можете да сервирате с ароматно масло, мед или любимия мармалад.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ