Сладки Сара Бернар
Ореховки и черен шоколад се комбинират в изтънчен френски вкус.
Необходими продукти:
- черен шоколад (70%)
- 2 с л сметана
- обикновени ореховки
- глазирани виолетови листенца за украса
За ореховките:
- 1½ чаша захар
- 7/8 чаша бадемово брашно
- ½ чаша белтъци
- 1/4 чаша вода
Начин на приготвяне:
За ореховките:
1. Разбийте белтъците и захарта. Внимателно добавете бадемовото брашно и сипете вода. Печете докато покафенее.
За сладките:
1. Загрейте 2 с л сметана докато заври и отстранете от огъня. Прибавете 200 г парченца шоколад, докато бъркате внимателно. Бъркайте докато се смеси добре и оставете да се охлади напълно (цяла нощ в хладилника е най-добре).
2. Сложете ореховките върху тавичка за печене и разтопете 150 г тъмен шоколад в съд на пара. Можете и сами да си направите ореховки, но можете да си вземете и готови от магазина.
3. Размажете с нож или сладкарски пош шоколадовия ганаш върху всяка ореховка или, така че да оформите цилиндър. Охладете и покрийте с разтопен шоколад.
4. Посипете виолетовите листенца преди шоколадовата глазура да се втвърди. Ако е много твърда, оставете навън до желаната от вас твърдост.
5. Поднесете направо от хладилника с кафе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ