Курабийки с шоколадови парченца
Късчета шоколад свенливо надничат от домашните ви курабийки.
Необходими продукти:
- 2 и ¼ чаши обикновено брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- половин ч.л. сол
- 1 чаша масло, размекнато и нарязано на парчета
- 1 чаша захар
- 1 чаша светла кафява захар
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 2 големи яйца
- 2 чаши парченца тъмен шоколад
- половин ч.л. индийско орехче (по желание)
- 1 чаша начупени пеканови орехи или обикновени орехи (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 170 градуса.
2. В средно голяма купа, разбийте брашното с бакпулвера, индийското орехче и солта.
3. В голяма купа, разбийте маслото със захарта и кафявата захар, докато получите гладък и светъл крем. Добавете ванилията и яйцата, едно по едно, и разбивайте, докато получите хомогенна смес.
4. Постепенно добавете сухите съставки към маслената смес, като бъркате със шпатула, докато се смесят добре. Добавете парченцата шоколад и ядките, разбъркайте.
5. С помощта на лъжица, сложете топчета от сместа върху намазнена тава с хартия за печене. Печете за 8-12 минути, или докато станат светлокафяви. Оставете да се охладят в тавата за 1-3 минути, после прехвърлете върху решетка, за да се охладят напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ