Регистрация

Торта Шоколадови руини със сметана и ванилия

Торта Шоколадови руини със сметана и ванилия
Трудно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1993

Сметанова торта с маслена какаова заливка и ванилова сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. сметана - заквасена
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 1 с.л. какао

За крема:

  • 1 литър сметана - сладкарска
  • 1,5 ч.ч. захар
  • ванилия на вкус
  • малко желатин или сгъстител за сметана

За шоколадовия топинг:

  • 3 с.л. какао
  • 3 с.л. захар
  • 3 с.л. сметана
  • 40 грама масло

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта за блата и добавете брашното, бакпулвера и 1 ч.ч. заквасена сметана. Разделете сместа на 2 равни части. В едната добавете 3 с.л. какао, а другата оставете чиста. Застелете две кръгли тавички с хартиено фолио за печене или просто ги намазнете и набрашнете и печете в тях кафявия и белия блат по отделно в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

2. Пригответе крема като разбиете сметаната със захарта до пухкава пяна. Ако смятате, че е нужно, добавете желатин или сгъстител за сметана. Сипете ванилия на вкус.

3. Разделете белия блат на два еднакви блата по ширина. По средата намажете със сметана и ги слепете един за друг.

4. Какаовия блат натрошете на късчета с неправилна форма, потапяйте всеки от тях в битата сметана и слагайте върху тортата.

5. Глазурата пригответе като разтопите маслото на водна баня и в него добавите какаото, захарта и сметаната. Залейте с този крем тортата.

6. Приберете в хладилник, за да се стегне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1.30 часа
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта