Тилапия с цитрусова баня кауда
Тилапия с портокал и лимон.
Необходими продукти:
- 3 с.л. неосолено масло
- 2 с.л. зехтин Extra Virgin
- 2 ч.л. зехтин Extra Virgin
- 1 1/2 ч.л. счукан чесън
- сушен босилек, на вкус
- кората и сокът на 1 мандарина
- 1 ч.л. портокалова и лимонова кора
- 4 филета тилапия без кожата
- сол и прясно смлян пипер
- органично царевично брашно
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете масло и 2 с.л. зехтин в средна тенджерка на средно-слаб огън, докато маслото се разтопи и като разбърквате често. Добавете чесъна и гответе още 30 секунди.
2. Свалете от огъня и прибавете изстискания сок от мандарината, босилека, лимоновата и портокаловата кора. Подправете на вкус със сол.
3. Загрейте предварително фурната до 190ºС. Намажете рибата и от двете страни с останалите 2 ч.л. зехтин Extra Virgin. Поръсете със сол и пипер. След това поръсете с царевичното брашно, така че да покрие съвсем леко филетата. Печете 10 мин.
4. Полейте със соса и печете още 2 мин., след което може да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ