Пилешко и скариди на барбекю
Скариди и пилешки гърди със сосове на барбекю.
Необходими продукти:
За частта с пилето:
- 1/3 ч.ч. кетчуп
- 2 с.л. червено вино
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.л. сос Worcestorshire
- 1/3 ч.ч. соев сос
- 1 скилидка фино нарязан чесън
- 1 ч.л. нарязан кориандър
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. канела
- прясно смлян черен пипер на вкус
- 800 г обезкостени пилешки гърди, без кожата
За почистените от вените и обелени скариди:
- 1 ч.л. лют сос
- 1 ч.л. цитрусов оцет
- сол и пипер на вкус
- 400 г скариди
Начин на приготвяне:
На пилешкото:
1. Смесете всички необходими продукти, освен пилешкото, на гладка смес.
2. Втрийте малко количество от соса в пилешкото и оставете върху средно сгорещен грил, като оставите месото да се сготви за около 3 мин.
3. Прибавете още сос от двете страни и обърнете да се изпече от суровата страна.
4. Свалете от грила, когато пилешкото се сготви напълно.
На скаридите:
1. Мариновайте скаридите в смес от лют сос, цитрусов оцет, сол и пипер за поне 30 мин.
2. Сложете скаридите на силно сгорещен грил, като оставите скаридите да се сготвят и от двете страни за около 2 мин., докато порозовеят и се отбележат следи от грила.
3. Подредете пилешкото и скаридите върху чиния и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ