Тиквена супа със сметана и семена
Крем-супа от тиква с рикота, сметана и ароматни подправки.
Необходими продукти:
- 200 г рикота
- 700 г почистена тиква
- 700 мл пилешки бульон
- 100 мл течна животинска сметана
- 2 скилидки чесън
- 60 г масло
- 30 мл зехтин за готвене
- 2 щипки джинджифил
- щипка смлян карамфил
- сол на вкус
- тиквени или слънчогледови семки за поднасяне по желание
- пресен магданоз или кориандър за сервиране по желание
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете зехтина в тенджера и изсипете в него нарязания на колелца чесън. Гответе една минута като бъркате.
2. Добавете маслото и нарязаната на кубчета тиква. Гответе докато тиквата започне да се запича до образуването на загар.
3. Налейте пилешкия бульон и оставете тиквата да поври докато се отпусне и омекне.
4. Налейте сметаната и подправете с джинджифил, карамфил и сол на вкус. Оставете да кипне и да поври няколко минути.
5. Махнете от огъня и пюрирайте с блендер. Може да се наложи да добавите още малко бульон. Направете консистенцията каквато най-много ви харесва.
6. Пресипете топлата супа в индивидуални блюда и отгоре разпределете рикотата. Поръсете с натрошени тиквени семки или цели слънчогледови, поръсете с листенца пресен магданоз или кориандър и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ