Крем супа от тиква с шам фъстък
Супа от тиква и ябълка, подправена с множество екзотични аромати.
Необходими продукти:
- ½ средно голяма тиква
- 1 обелена ябълка
- ¼ кубче твърдо тофу
- 2-3 с.л. кашу
- 1 ч.ч. вода
- ½ ч.ч. мляко (може соево или кокосово)
- 1 с.л. равни количества кимион, копър, сминдух, горчица и калинджи
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 1 с.л. масло
- 1 ч.л. сол
- допълнително кашу за декорация
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквата, ябълката и тофуто.
2. Загрейте олио в малка тенджерка и загрейте подправките докато усетите аромата им. Прибавете нарязаните тиква, ябълки и тофу и запържете за няколко минути.
3. Кипнете водата и добавете всички съставки. Оставете да врат на слаб огън за 20-30 минути без капак (или частично похлупени), иначе млякото може да изкипи.
4. Прехвърлете всичко в кухненския робот и пюрирайте до получаването на гладка крем супа. Прибавете още малко сол ако е необходимо. Сервирайте крем-супата, гарнирана с кашу и няколко капки олио.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ